Sömnverkstan

Kursen som ger dig nya och effektiva verktyg för att somna lättare, sova djupare och vakna utvilad.

Svårt att somna? Sover oroligt eller drömmer mardrömmar? Vaknar du på natten och kan inte somna om? Eller vaknar du för tidigt? Känner dig trött och seg på dagarna men har ändå svårt att somna på kvällen?


Visst vore det underbart skönt om du kunde ...

 slippa oroa dig för hur du kommer att sova på natten?
• få tyst på tanketjatter och orosfunderingar som håller dig vaken?
 • sluta använda (eller drastiskt skära ner på) sömnmedicin och ändå få den sömn du behöver?
• vakna utvilad och kunna möta dagens utmaningar med jämnmod, kraft och kreativitet?


Sömnverkstan är kursen för dig som ...

• är hjärtligt less på dina sömnproblem och vill göra något åt dem
• har tröttnat på ytliga sömntips och vill ha effektiva tekniker som verkligen  fungerar
• vill ha bättre sömn på ett naturligt sätt, även utan sömnmedicin inser att sömn är en viktig och naturlig del av livet som måste prioriteras
• är öppen för att prova något nytt
• vill få bättre livskvalitet, mer energi och glädje

Lite snack och mycket verkstad

Självklart får du lite teori och kunskap om sömn – men framför allt får du massor med handfasta, praktiska råd och övningar som verkligen ger resultat.

Vi jobbar med att minimera sådant som stör din sömn. Vi lägger till sådant som stärker kroppens inneboende förmåga till sömn och återhämtning. Och så får du tips på yttre förändringar som hjälper sömnen på traven. 

Hållbar förändring 

Om du ger dig tid att göra övningarna och de förändringar som föreslås, kommer din sömn att förbättras markant inom två månader (och ibland även på kortare tid).

Sömnverkstan är alltså ingen quick fix utan ger dig en hållbar förbättring av sömnen. 

Sömnforskning, acceptans och självmedkänsla

Kursen bygger på det senaste inom modern sömnforskning. Vi tar det bästa av KBT och kombinerar det med mindfulness, hypnos och EFT tapping. Sömnverkstan genomsyras av acceptans och självmedkänsla - för ska man förändra sömnen behövs det både lite envishet och en stor dos empati.

Pedagogiskt och stöttande

Sömnverkstan ger dig enkla verktyg du kan använda i vardagen. Du får  support i hur du kan använda verktygen på ett sätt som passar dig själv och dina förutsättningar. Steg för steg guidas du genom processen att få kropp och sinne att förstå att du kan sova tryggt, och du får hjälp att genomföra de förändringar som behövs för att återskapa ett stabilt sömnmönster.

Elisabeth Persdotter

leg. läkare, EMDR-terapeut

Kursen tar ett helhetsgrepp på det här med sömn. Väl genomtänkt och pedagogiskt upplagd, med bra och varierande övningar som verkligen fungerar. Jag kan varmt rekommendera Sömnverkstan till alla som vill sova bättre utan sömnmedicin!

Ulrika

Skådespelare

Hela kursen är väldigt medkännande och hoppfull. Använd din förmåga och kapacitet och gå MED dig själv och inte mot. Jag gillar sömnhypnosen, för att den funkar att somna till. Iréne talar på ett väldigt bra sätt. Rytmiskt och böljande, lugnt och tryggt. Min sömn just nu funkar rätt bra, men om jag börjar sova sämre igen så kan jag gå tillbaka till övningarna.

Harald

Pensionär

Jag sover bättre än på många många år! I natt blev det 8,5 timmar, men endast ett kort-kort avbrott vid 4-blecket, somnade om direkt. Efter en sån nattsömn är det som att jag liksom pustar ut... och undrar vart natten tog vägen... Det bäst med kursen? Hypnos-ljudfilen. Jag har den i mobilen, och lyssnar på den en, eller ibland en par tre gånger, i blåtandshögtalaren, sen stänger timern av mobilen. I bland kör jag knackschemat också, vilket väcker minnesbilder och vanan från när det botade min flygrädsla, och det var ju också väldigt effektivt för mig.

Vad är det som gör den här kursen så unik?

Nina

Samtalsterapeut

Jag somnar snabbare, jag sover bättre, har jag lättare att koncentrera mig på dagtid och känner en lätthet i förhållande till mina uppdykande känslor. Jag har lärt kroppen att inte gripas av panik när sömnen inte infinner sig snabbt nog. Mycket bra upplägg. Ett smörgåsbord av övningar och föreläsningar där jag kan välja vad som passar mig och mina sömnproblem. Suveräna verktyg. Gillar speciellt sömnhypnosen och videoföreläsningarna med mycket kunskap om sömn.

Det här får du i Sömnverkstan

✔️ En unik webbkurs som tar ett helhetsgrepp på det här med sömn: kropp och själ, dag och natt, tankar och känslor

✔️ Många guidade övningar (ljudfil eller video) som du kan använda både som insomningshjälp och mental träning, bland annat....

... en sömnhypnos som förbereder dig för djup och självklar sömn
... ett antal mindfulnessinspirerade meditationer som hjälper dig att hantera dagens utmaningar och balanserar nervsystemet
 ... en visualisering för att öka sömnigheten

✔️ En utförlig grundkurs i EFT, ett forskningsbaserat verktyg för att minska oro och stress, samt världens snabbast växande självhjälpsmetod - här med fokus på sömn

✔️ Hur du kan komma förbi motstånd som gör det svårt att göra de livsstilsförändringar som främjar sömnen

✔️ En bra modell för att hantera och släppa orostankar

✔️ Tips om kostens och miljöns betydelse

✔️ Sätt att lindra smärta eller värk som håller dig vaken

✔️ Verktyg som inte bara leder till bättre sömn, men som ökar ditt välbefinnande genom att tillföra energi, glädje och hopp

✔️ Arbetsblad och checklistor som förenklar och håller ordning på dina framsteg

✔️ Inspirationsmail under kursens gång

✔️ Möjlighet till enskilda sessioner med Iréne
   

Iréne

Mitt namn, Iréne, betyder fred, eller frid. Hela mitt liv har jag letat efter den punkt där jag kan sluta fred med mig själv. Nu delar jag med mig av det bästa så att du också kan göra det - livet blir så mycket enklare då!

Jag är Scandinaviens enda EFT International Master Trainer och älskar att sprida kunskap om den här otroligt verkningsfulla metoden. Vill du veta mer? Du hittar info om mig, EFT och mina utbildningar här >>

Britta Norlin

Psykoterapeut

Jag gick för ett år sen en KBT-fokuserad landstingskurs för sömnproblematiker och kände mig gråtfärdig. Det var så fyrkantigt och känslolöst. Den här kursen är så varsam och respektfull. Så många kunskapsområden och så fint genomarbetat. Iréne har en bra balans mellan kunnande, empati och teknik. Sömnverkstan har hjälpt mig se att sömnen inte längre är en fiende att försöka besegra, utan en vän som man har, kanske inte varje natt, men den finns där. Den har hjälpt mig känna mindre fruktan och panik kring sovandet.

Gerd Lundqvist

Skoladministratör

Det här är inte är någon "Sömnskola" med pekpinnar. Den bygger på en själv, ens behov och erfarenheter, och man har valfriheten att själv välja det som känns bäst. Jag känner mig mindre stressad. Jag har även fått bearbeta känslan jag haft sen barndomen, den att gå i säng var en sorts ”bestraffning". Nu kan jag mer känna att det är skönt att gå i säng på kvällarna.  Jag tyckte det var väldigt bra med de enskilda sessionerna. Det kändes fint att göra EFT tillsammans med Iréne. 

Hebe Lutz

Avspänningspedagog

Det var en av de bästa terapistunder jag fått - så djupgående på alla plan med en sån stark befriande effekt, som påverkade kroppen så att jag sov bättre och började drömma. Men drömmar med symbolisk helande effekt - till skillnad från mardrömmar som kommer av en överspänning i kroppen.

Kursinnehållet släpps i omgångar med ca 2 veckor emellan

Modul1: Välkommen
Introducerar kursen och vad du kan förvänta dig av den. Vi tar upp lite basfakta om sömn och du får tre övningar som mjukt och vänligt taggar ner ditt nervsystem och förbereder dig för att sova gott.


Modul 2: Dagen
Här handlar det om stress och annat som aktiverar ditt nervsystem så det blir svårare att sova. Hur kan du med hjälp av mindfulness, EFT och självmedkänsla kollapsa stress och oro? Här lägger vi en stabil grund för att du ska få ordning på din sömn.

Modul 3 Kvällen
Vikten av rätt näring, goda kvällsvanor och hur du kan utforma din sovmiljö på bästa sätt. Vi tittar närmare på det som hindrar dig att sova, och hur du kan komma runt det. EFT tapping hjälper dig skapa drömläget för en god natts sömn.

Modul 4: Natten
"Tankens kraft och känslans makt" - massor av konkreta tips och användbara tekniker för att ta makten över sina orostankar. Ett smörgåsbord där du kan välja vad du behöver för att somna in och somna om.


Modul 5: Morgonen
Hur vaknar man på rätt sida? Och vad gör man om man inte gjort det? Några idéer och övningar som ger dig en bra start på dagen.

Modul 6: EFT-akuten
samlar allt som har med EFT att göra. Ursprung, forskning, de olika teknikerna... Hur släpper man taget om jobbiga minnen, och vad gör man om man kört fast?

Solweig Nyberg

Gymnasielärare

Gillar övningen "Orkar inte, kan inte, vill inte". Bra med den generösa ton Iréne har. Hon vet och hon uttrycker den tveksamhet, oro och känsla av att inte hinna, inte räcka till, kanske göra fel men att ”jag är okej ändå". SOVER är ett bra verktyg som påminner mig hur viktigt det är att stanna upp, kanske mitt i en diskussion eller när tankarna snurrar inför olika val. Iréne har byggt en fantastisk kurs med så många olika byggstenar och jag hoppas, hoppas verkligen, att många människor väljer att följa den!

Viveka Nordlund

Svenska kyrkan

Det bästa tycker jag har varit att jag har upptäckt att sova lite och vakna ofta osv... inte är ett problem utan det är helt normalt. Jag behöver inte stressa upp mig över det. Jag vaknar - och jag somnar om. Det så här det är. Jag har också uppskattat gruppsessionerna på nätet - jag lär mig mycket om mig själv när jag hör andras berättelser. Jag är så glad att jag deltog i detta.

Cecilia Persdotter

Bibliotekarie

Kursen har varit jättebra, den fokuserar på positiva saker man kan göra för att förbättra sitt mående och sin sömn. Att vara snäll mot sig själv, att känna tacksamhet och reflektera över sina egna känslor. Tycker om Irénes lugna och rogivande röst i filmer och ljudfiler. Och ja, jag sover bättre nu. Somnar fortare, sover djupare, somnar om snabbare om jag skulle råka vakna på natten.

  • Sömnverkstan
  • 1495 SEK

    Lär dig somna snabbare, sova djupare och vakna utvilad

    Köp nu

VANLIGA FRÅGOR

Det är en självstudiekurs. Den börjar när du köpt kursen - och slutar när du har fått ordning på sömnen. Men du har ändå kvar övningarna så du kan alltid gå tillbaka och använda dem ifall du skulle behöva.

Det beror helt och hållet på dig. Hur dina sömnproblem yttrar sig och vad de kommer sig av. I början behöver du mer tid för att bekanta dig med kursinnehållet - efter några veckor kan du minimera tiden rejält. Den tid du lägger på att göra övningarna får du tillbaka i form av ökad energi och välmående.

När du väl har köpt kursen har du tillgång till den så länge du behöver.

Nej, men det är bra om du har grundläggande datorvana, så att du kan skicka e-mail, ladda ner filer etc. I själva kursen får du också stöd i hur det hela funkar.

Kursen är en genväg till bättre sömn. Den innehåller mycket material du inte kan hitta någon annanstans, presenterat på ett pedagogiskt sätt så du bara kan luta dig tillbaka och ta emot. Du lär dig grunderna i världens snabbast växande självhjälpsmetod för stresshantering och personlig utveckling, något du kan ha glädje av på många andra sätt i livet. Men som en tidigare kursdeltagare uttryckte det: "Kursen går inte att värdera - för den som plågats av sömnproblem och nu får en bättre sömn är den ovärderlig!"

Ja med tanke på vad du får är Sömnverkstan oförskämt billig. Men jag vill gärna ge så många som möjligt chansen att sova gott. En annan anledning är att du också ska kunna komplettera kursen med en eller flera sessioner enskild sömncoachning.

Man kan göra mycket själv med hjälp av EFT Tapping, men ibland behöver man support . Välkommen att kontakta Iréne per mail med kortare frågor, eller boka in en eller flera enskilda sessioner.