Tacksamhetsgymmet Januari 2022

En 12-dagarsutmaning som sätter guldkant på tillvaron och stärker ditt fysiska och psykiska immunförsvar

   Se videon

Start 25 januari

Tacksamhet är en lågmäld men oerhört viktig känsla för välmående och hälsa. Den sätter saker i sitt rätta perspektiv, och för med sig en stilla och självklar lycka. Det där slaget av lycka som inte finns i materiella ting och som man inte heller kan kämpa sig till.

Tacksamhetsgymmet är för dig som vill träna upp dina "tacksamhetsmuskler" på ett lekfullt och omväxlande sätt tillsammans med andra.

Varje dag får du en liten uppgift som hjälper dig att utforska det här med tacksamhet ur olika perspektiv. Vad händer i dig när du öppnar upp och bjuder in mer tacksamhet i livet? När du fördjupar din förmåga att uppleva och ta emot livets rikedom?

Du gör uppgifterna i din egen takt, när du själv vill.

Som avslutning bjuds du in till en gemensam Gratitude Circle online, ett fint sätt att dela tacksamhet och närvaro. (Du kan läsa mer om vad det är på Dian Kilians hemsida.)


"Har just följt sista delen, så fin avslutning på kursen. Tittar ut över lätta vågor på Vättern, känner stort lugn inombords och stor tacksamhet för en ny dag."

- Eva Dybing

"En bra kurs med fina meditationer, tips, tankar och övningar. Den har helt klart fördjupat och förbättrat min relation till tacksamhet. Framförallt skulle jag nog säga att du som person, Iréne, och din generositet bidragit mest till det. Allt gott!"

- Robin Åberg

Titta på videon!

Mer om tacksamhet


✔️ Ur innehållet

  • Tacksamhet - vad och varför?
  • Förflytta tacksamhet från huvud till hjärta.
  • Olika sätt att bredda och fördjupa förmågan till tacksamhet.
  • Meditationer som skapar utrymme för tacksamhet.
  • EFT för att hitta lugn, närvaro och acceptans - och förankra tacksamheten i kroppen.
  • Hur hitta tacksamhet även i det svåra.
  • En Gratidtude Circle via Zoom där du delar tacksamhet och närvaro med dina kurskamrater.


✔️ Vad du får ut av det hela

Mindre stress? Bättre hälsa, både fysiskt och psykiskt? Mer gemenskap med andra? Kärleksfullare relationer? Bättre sömn? Lycka? Eller något helt annat?

Enligt forskningen finns det otroligt många goda effekter av att träna tacksamhet. 

Din kursledare


Iréne Ödmark Hall
Iréne Ödmark Hall

Iréne har mångårig erfarenhet av att hjälpa människor med stressproblematik att hitta åter till lugnet och glädjen inombords. Hon har lett grupper i avspänning och mental träning, i mindfulness och QiGong. Hon är också symbolpedagog, Zen Coach och författare till boken Trots att jag har cancer – om att må så bra som möjligt i ett utsatt läge med hjälp av EFT och mindfulness.

Iréne har en gedigen pedagogisk bakgrund, som gymnasielärare (i språk och stresshantering) och lärarfortbildare. Som EFT International Acc. Master Trainer utbildar hon numera i den nya stress- och traumabearbetningsmetoden EFT tapping. Hon uppskattas för sin värme och sin förmåga att göra även det komplicerade enkelt att förstå.


"Stort tack för en fin kurs. Det var en genuin upplevelse. Tycker att jag har tacksamhet i min vardag, men ordet Tacksamhetgymmet blev jag nyfiken på. En del var nytt tänk för mig.

- Dagmar Grote

"Jag ar så tacksam för de här 12 dagarna. Tacksamheten har visserligen funnits med i mitt liv länge, men det här har gett nya infallsvinklar. Det har känts så fint att varje dag få en härlig påminnelse och hjälp att komma in i nya tacksamhets- och uppskattningsvanor. Det tar ju ingen tid egentligen, när en vana väl blivit en vana. Mindfulness-tacksamhets-promenaden vi gjorde är ett exempel. Nu fokuserar jag på det jag är tacksam över innan jag somnar, innan jag stiger upp och små stunder av medveten närvaro under dagen 😊. Tack Iréne och tack alla ni andra som varit med och delat 🙏❤️"

- Marianne Björkgren

Starta nu!Vanliga frågor


När startar tacksamhetsutmaningen?
25 januari, när mörkaste januari nästan är slut och dagarna blir längre ...
Är det här något för mig som redan har en tacksamhetsritual?
Absolut! Det är så lätt det går slentrian i det här med tacksamhet. Här få du olika infallsvinklar som hjälper dig upptäcka ännu mer att vara tacksam över, på ett gott och innerligt sätt.